Natacha Harlequin stopt als advocaat voor Ali B: ‘Imagoschade heeft enorm gevolg!’

Natacha Harlequin heeft haar imago in één klap om zeep geholpen door Ali B bij te staan in de rechtszaak tegen hem. Ze had moeten fungeren als een soort spreekbuis naar de kijker thuis maar dat is niet helemaal gelopen zoals het moest. De kritiek op Natacha de afgelopen was enorm. Victor Vlam: “Je doet dit niet zomaar uit vrije wil. Ik denk dat ze heel veel spijt hiervan heeft. Echt heel veel spijt, want dit is echt gigantische reputatieschade voor haar.Youp van ’t Hek: “Dat een heuse advocate, die ook regelmatig als een soort objectieve deskundige roddeltante aan de dagelijkse achterklaptafel van SBS zit, de knuffelmarokkaan helpt om zo goed mogelijk over te komen bij het kappersblaadjesjournaille? Madurodam is inderdaad onze hoofdstad.

Johan Derksen: “Die voegt bij tv niks toe, maar hier ook niet. Die is overal volledig overbodig. Dat is ook knap hoor!René van der Gijp : “Zij heeft zich compleet belachelijk gemaakt. Dit is heel triest dit.Yvonne Coldeweijer concludeert: “Zij is een overbodige meid. Ik hoop niet dat ze haar veel betalen. Als je hiervoor betaalt, dat snap ik niet. […] Zouden ze nou haar gevraagd hebben voor een mediastrategie? Zij weet daar helemaal niks van.” Zo kunnen we wel even doorgaan. Nu wordt pas duidelijk wat de schade is.

Natacha Harlequin stopt als advocaat van Ali B maar imagschade blijft!

Tina Nijkamp heeft Talpa gevraagd of Natacha ooit nog terug mag keren op SBS 6: “Ik heb dus gevraagd aan Talpa of we haar überhaupt nog wel terugzien bij Shownieuws en toen kreeg ik toch een heel vaag antwoord terug: ‘Ja, alleen we weten dat niet van tevoren, er moet een onderwerp zijn.’ Ik vond het heel vaag en ik denk dat SBS 6 er ook nog niet uit is of ze Natacha weer aan tafel willen hebben of dat het gewoon over en uit is voor haar bij Shownieuws. Ik kreeg in elk geval geen bevestiging dat zij daar binnenkort weer aan tafel zit. De agenda en wanneer zij daar dan weer zou zitten, want daar vroeg ik specifiek naar, kon niet overlegd worden. Ik vond het een vaag verhaal.

Inmiddels heeft Natacha haar taken neergelegd wat betreft Ali B: “Mijn rol in de fase bij de rechtbank was om de ‘leading’ advocaat, Bart Swier, te ontlasten. De mediabelangstelling nam in de laatste weken voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling van cliënt’s strafzaak flink toe. Deze mediabelangstelling voor zijn strafzaak diende naar cliënt toe te worden gekanaliseerd. Verder werd mij gevraagd het dossier te bestuderen en binnen het team kenbaar te maken wat mij daarbij opviel. Deze taken zitten erop. Voor het hoger beroep is mijn bijstand niet meer nodig.” En nu? Nu zien we Natacha mogelijk nooit meer bij Shownieuws…