Pension Code Rosé van familie Meiland blijkt óók al onverkoopbaar te zijn!

Het lijkt de familie Meiland de laatste tijd niet mee te zitten wanneer het gaat om de verkoop van hun pandjes. We kennen inmiddels allemaal wel de problemen die Maxime en Leroy ervaren bij de verkoop van hun huis. De twee hebben er een hypotheek op laten vestigen voor 2,2 miljoen euro waardoor ze met hypotheeklasten van ruim 14.000 euro per maand zitten. Daar komen nog stookkosten bovenop die schijnbaar wel héél erg hoog zijn omdat de villa onwijs slecht geïsoleerd is. Het huis had energielabel G maar zit inmiddels door wat aanpassingen al op C. Toch wil niemand het hebben.

De villa heeft niet alleen achterstallig onderhoud volgens critici, dat zou nog tonnen gaan kosten om op te lossen en er een modern huis van te maken. Er zijn ook aspecten aan het huis die gewoonweg niet op te lossen zijn. Stermakelaar Harry Mens heeft laten weten dat het huis aan een ongelooflijk drukke weg ligt waardoor je altijd verkeer hoort in de tuin. Voor datzelfde geld koop je een veel moderner huis zonder gebreken in een rustig gebied. De vraagprijs is inmiddels bijna een ton gezakt en er is voor tienduizenden euro’s geïnvesteerd om het huis verkoopbaar te maken. Een groot financieel verlies dus.

Familie Meiland zit met enorm financieel verlies

Maar het financiële verlies is niet alleen voor Maxime en Leroy. Ook Martien en Erica lijken geen goede keuze te hebben gemaakt met hun pension Code Rosé. Het pand is voor het oog flink opgeknapt maar critici melden ook hier weer dat er uiteindelijk echt groot onderhoud moet gebeuren. Het pension staat al een behoorlijke tijd te koop, de vraagprijs is met 2 ton gezakt en er is nog geen enkel serieus bod. Maar daar stopt de ellende niet, een makelaar waarschuwt nu dat het pension vrijwel onverkoopbaar is omdat het niet rendabel is.

De prijs is van 1.995.000 euro naar 1.799.500 euro gezakt en de eigenaar moet in het pension wonen, dat is de regel. Echter hebben Martien en Erica het woongedeelte al afgebroken. Daar moet dus nog gigantisch in geïnvesteerd worden door een mogelijk nieuwe eigenaar. Daarbij heeft dit pension energielabel E wat betekent dat ook daar gigantisch in geïnvesteerd moet worden. De makelaar schat dat de prijs met nog eens twee ton moet zakken, maar wellicht is zelfs dat nog niet genoeg. Dat maakt dat het financiële verlies van de Meilandjes momenteel al op een half miljoen ligt, mochten de pandjes überhaupt verkocht worden: