Plek van Maan ingepikt door jonge superster: ‘Dit is het einde van haar carrière!’

Maan de Steenwinkel was tot een jaar geleden niet weg te denken uit de top 10. Ieder nummer dat deze zangeres aanraakte werd goud, ook haar relatie met Karel Gerlach, de zanger van Goldband, leek goed uit te pakken. De twee brachten samen een nummer uit en het werd ook al een hit. Gezien haar jonge leeftijd van 27 jaar zou je denken dat ze nog maar aan het begin van haar carrière zou staan. Niet blijkt minder waar. Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat Maan er een jaartje tussenuit zou knijpen. Geen optredens en geen nieuwe muziek. Daar is ze na een paar maanden van terug gekomen, maar of dat nu goed uitpakt…

Haar eerste nieuwe nummer uit haar nieuwe album werd niet bepaald goed ontvangen. Het nummer ‘Paranoia’ werd in geen enkele hitlijst waargenomen. Critici vermoedde dat haar fans gewoon even moesten wennen aan het nieuwe geluid van de zangeres, maar haar tweede nummer flopt misschien nog wel harder.

Maan moet plaatsmaken voor nieuwe superster!

Het AD schrijft over de nieuwste flop van Maan: “Het lied gaat volgens Maan over ‘de wereld van succes’ die ‘een grote luchtbel’ kan zijn. Momenteel zijn 70.000 streams per dag nodig om de top 50 op Spotify te halen. Na plek 118 voor Paranoia bleef haar tweede lied buiten de top 200. Ook op andere vlakken is het succes gering: de radio liet beide nummers links liggen en aandacht op sociale media is er amper. Na twee keer haar nieuwe stijl grijpt Maan nu terug op haar vertrouwde geluid: het is een zachte pianoballad waarin haar zangstem ouderwets centraal staat.” Maar ook daar stopt de ellende niet voor de zangeres.

Haar tour gaat binnenkort van start, niks is echter nog uitverkocht meldt het AD: “De kaartjes zijn nu ruim twee maanden in de verkoop. Nog geen van de concerten is uitverkocht.” Wat is er aan de hand? Critici vermoeden dat de zangeres gewoonweg haar ‘frisse stijl en voorkomen’ is verloren, mede vanwege haar relatie met Karel Gerlach. Maar misschien nóg belangrijker, er is een new kid on the block: Roxy Dekker. Alles wat Roxy aanraakt verandert in goud, net zoals Maan voorheen had. Het lijkt er dus op dat de zangeres plaats heeft moeten maken voor een nieuwe superster. Zie die plek maar terug te veroveren: