Dochter Alistair Overeem wil zich identificeren als man, Alistair weigert: ‘Ik ga haar niet ‘hij’ noemen!’

Alistair Overeem kun je kennen als een Nederlands MMA-vechter en kickbokser. Hij is voormalig Strikeforce-kampioen in het zwaargewicht en schreef in december 2010 de K-1 World Grand Prix op zijn naam. Hiermee werd hij de eerste vechtsporter ooit die wereldkampioen was in zowel het MMA als K-1. Een behoorlijke prestaties dus waardoor hij veel aanzien heeft in de vechtsport. Alistair is vorige week uitgenodigd voor de Jaxxon Podcast, samen met mede-UFC-vechters Rampage Jackson en Luke Rockhold. Daar kwam een behoorlijk merkwaardig gesprek uit voort.

De oudste dochter van Alistair, Storm Overeem, is zeventien jaar en Alistair vertelt in de podcast dat zijn dochter zich als man wil identificeren. Echter wil haar vader daar niet aan toegeven. Sterker nog, Alistair stelt dat zijn dochter door ‘extreem link’ gehersenspoeld is omdat ze zo’n 8 uur per dag op haar telefoon zit.

Alistair Overeem bedolven onder kritiek

Alistair vertelt in de podcast: “Er is echter een probleem met de oudste kind. Ze denkt dat ze mijn zoon is. Ze zit helemaal in de ‘woke nonsense’. Als het niet droevig was, zou het eigenlijk grappig zijn. Dus waarom? Verslaafd aan haar telefoon wordt ze feitelijk zes tot zeven, acht uur per dag gehersenspoeld. Hoe je je voelt, je kunt zijn wat je wilt zijn. Dit extremistisch links.

Alistair vertelt ook dat zijn dochter niet hoeft te rekenen op zijn steun. Daarbij vertelt Alistair hoe hij dit wil ‘oplossen’: “Geduld, compassie en leren op dit gebied. Maar ik haar haar geen ‘hij’ noemen. Dat ben ik gewoon niet. Ik ga hier niet in mee. Ik geloof hier gewoon niet in. […] Wat we moeten doen is de kracht terug vinden. En dat is een beetje mijn volgende doel We moeten de telefoon wegleggen voor een maand…” De podcast waar zoveel ophef om is: