Definitief einde van Vandaag Inside in zicht: ‘Blij dat het klaar is…’

De laatste weken gaan er een hoop geruchten rond over Vandaag Inside en dan voornamelijk over René van der Gijp. De vaste gast van het programma is namelijk twee keer afwezig geweest in de uitzending wat de geruchtenmolen op volle toeren heeft laten draaien. De eerste keer was Gijp afwezig vanwege de verjaardag van zijn zoon. De tweede keer omdat zijn zoon een examenfeestje had. Vanwege de speciale band tussen Gijp en zijn zoon een goede reden om afwezig te zijn volgens collega’s Wilfred Genee en Johan Derksen. Toch was niet iedereen het daar mee eens.

Er was een hoop kritiek op de afwezigheid van Gijp. Sommige mensen vonden het vreemd dat hij tot tweemaal toe afwezig was en andere dachten zelfs dat Gijp er een beetje klaar mee was. De 63-jarige voetbalanalist is nooit afwezig, twee keer achter elkaar was dus opvallend. Of Gijp afwezig was omdat hij er ‘met de pet naar gooit’ durven we niet te zeggen, wel dat hij er inmiddels klaar mee is.

René van der Gijp zorgt voor mogelijke stop van Vandaag Inside

Gijp heeft namelijk een boete gekregen voor zijn afwezigheid van Talpa. Dat vertelt Gijp in de podcast KieftJansenEgmondGijp: “Nu moet je zelfs betalen als je een keer wegblijft voor degene die er dan zit. Ja, ik moest betalen. Job Knoester, 1.500 euro. Ja, dat moet ik betalen. Dat wordt van mijn salaris ingehouden. Ja, het gaat allemaal nergens over. Je wordt er wel eens een beetje moe van allemaal. Maar ja, weet je, dat zeggen wij ook: die tv-wereld is leuk. Maar je moet er niet over nadenken, want dat schiet niet op. 90 procent van wat daar werkt is incompetent.

Gijp liet in zijn podcast weten er klaar mee te zijn: “Ik ben wel blij dat het erop zit. Vier weken is lang hoor elke dag. Toen wij het voor het eerst deden, in Scheveningen, kreeg je hele toespraken van directieleden van RTL, over een maand tv elke dag, en nu hoor je er niemand meer over. Het is gewoon normaal geworden…Gijp laat weten blij te zijn wanneer zijn contract eindigt: “Af en toe ben ik er zo klaar mee, weet je. Dan denk ik: ik heb nog een jaar, een jaartje… […] Mijn contract nog. En dan ben ik echt wel blij dat het klaar is, weet je wel.” Zoals vele zeggen, zonder Gijp geen VI, het einde lijkt hiermee dus definitief in zicht: