We zijn weer in de wintermaanden aangekomen en dat betekent dat we weer lekker gaan koken in plaats van op terrasjes zitten. Met de Kerst in aantocht ben je wellicht wat nieuwe recepten aan het uitproberen. In Amerika gooit iedereen een hele kalkoen in de oven, in Nederland pakken we dat vaak iets anders aan. We hebben natuurlijk Kerstavond, eerste Kerstdag en tweede Kerstdag. Tegenwoordig vieren veel mensen ook nog een derde, vierde en soms zelfs een vijfde Kerstdag.
Wanneer je voor al die avonden moet koken dan wil je natuurlijk wel wat variatie in je eten hebben. Veel gezelschappen hebben namelijk de afspraak dat ieder stel één gerecht meeneemt. Op deze manier hoeft degene waar iedereen gaat zitten geen 5-gangen menu te koken voor 16 personen. Dat betekent wel dat je iedere dag een gerechtje moet maken. Wij hebben wat tips voor je.
Kilo rauw gehakt wegbeuken
En deze tip komt van een vrouw ergens in de stad die in de kou op een trappetje een heerlijk gerechtje aan het uitproberen is. Een kilo rauw gehakt. We vermoeden dat deze dame komende dagen flink wat uren op de pot doorbrengt. We raden het dan ook natuurlijk af om dit je familieleden en vrienden voor te schotelen met Kerst. Gad-ver-damme…