Schokkende onthulling betreft Mark Gillis: ‘Denk niet dat hij de volgende ochtend had gehaald!’

Mark Gillis ligt nog altijd in het ziekenhuis maar is gelukkig wel van de IC af en is weer bij bewustzijn. Het gaat steeds een stukje beter met de zoon van Peter Gillis die nu al bijna een maand in het ziekenhuis ligt. Via de media en social media heeft Peter ons op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Het zag er even heel beroerd uit voor Mark, de kans was dat hij het niet zou redden. Echter is er nog een bizar verhaal aan vooraf gegaan, Mark was namelijk in het ziekenhuis met zijn moeder toen zijn longontsteking ontdekt werd. Zijn moeder kwam op de intensive care te liggen, toen zag de arts dat Mark er ook niet helemaal goed uit zag.

Peter vertelt aan weekblad Privé: Ook hij werd onmiddellijk opgenomen en ook hij kwam meteen op de ic terecht, ja, naast zijn moeder dus! We zijn ons toen natuurlijk kapot geschrokken. Hoe erg het allemaal was, kregen we later te horen. De volgende ochtend zei de arts tegen ons: ‘Als we hem niet hadden onderzocht, en hij gewoon naar huis was gegaan, dan denk ik niet dat hij de volgende ochtend had gehaald!'”

Mark Gillis per toeval opgenomen

Peter is hevig geëmotioneerd door het hele gebeuren: “Ik denk dat we hem dan dood in zijn chaletje hadden gevonden. […] Die slaap heeft hem goed gedaan, want sinds hij wakker werd is hij veel helderder en minder onrustig. Dat bood weer fijne momenten om eens met hem te communiceren. De rest van het weekend ging het in die flow door, dus daar waren wij en de artsen erg tevreden over. Ze hebben daarom aan het begin van de middag besloten om Mark te ontslaan op de intensive care.

Het had dus heel makkelijk heel anders kunnen aflopen voor Mark. Op Instagram heeft Peter nog een hoopgevend bericht geplaatst: “De eerste dagen na het wakker worden uit zijn coma, was Mark erg verward, onrustig en angstig. Er moest continu iemand van de familie bij hem blijven om hem de noodzakelijke rust geven. Gelukkig heeft hij de afgelopen dagen goed kunnen slapen en dat heeft hem goed gedaan. Voor het eerst hebben we weer met Mark kunnen communiceren. Dat is natuurlijk enorm fijn en een enorme mijlpaal, maar tegelijk beseffen we dat hij nog een hele lang weg te gaan heeft. Dank aan alle dokters en verpleegkundige voor de goede zorgen. Mark en wij zijn blij met alle lieve berichten, kaartjes en attenties. We zijn trots op Mark!